Útočník Markovič se přiblížil Zbrojovce. Jihočeši mají Horu

24.01.2013 10:46

Útočník Markovič se přiblížil Zbrojovce. Jihočeši mají Horu

Miroslav Markovič.

Miroslav Markovič. Autor: DENÍK/Václav Pancer

22.1.2013 19:54

Brněnské Ivanovice – Plzeň pustila Českým Budějovicím na hostování do konce sezony útočníka Jakuba Horu. To je dobrá zpráva pro fotbalovou Zbrojovku. K Řezníčkovi a Táborskému tak prvoligovému Dynamu přibyl další forvard.

 

Tím se uvolňuje cesta k odchodu srbského útočníka Miroslava Markoviče z jihu Čech do Brna. „Jeho přesun vypadá schůdněji, ale není hotový. Udělali jsme nějaké finální věci. Nejhorší je, že jde o trojstranné jednání," připomněl brněnský sportovní ředitel Zdeněk Kudela, že Markovič patří pražské Dukle, která ho do konce sezony poslala na hostování do Dynama.

K rozhodnutí dojde nejpozději příští týden. „Pořád vidím velkou šanci, že jednání dotáhneme. Chceme to mít vyřešené do soustředění, aby s námi nějaký hráč do Turecka odjel. Osobně si myslím, že to může být Markovič. Když ne, musíme přivést jiného zkušeného fotbalistu," řekl Kudela.

Zbrojovka se v úterý dvakrát utkala se šestým celkem slovenské ligy Trenčínem. Remizovala 1:1 a 3:3. Trenéra Petra Čuhela opět rozzlobilo zahazování příležitostí. „Trápí nás velké chyby, které nás dostávají pod tlak v obraně a především nevyužité šance. Měli jsme několik tak vyložených, že je musíme proměnit. Pokud jimi pohrdneme v lize, soupeř nás potrestá," mrzelo kouče.

V sobotu si Brňané zahrají o umístění v Tipsport lize. Protivníka se dozví po dnešním závěrečném duelu skupiny C, v němž se hodinu po poledni střetne v Brněnských Ivanovicích Znojmo se Zlínem.

Přípravné fotbalové zápasy:

Zbrojovka Brno – AS Trenčín 1:1 (1:1)

Branky: 22. Mezlík z pen. – 39. Malec.

Sestava Brna: Doležal – Pašek (55. Varaďa), Pernica, Zezula, Matyska – Kunc, Mezlík, Kršák, Lutonský (24. Stehlík) – Přerovský, Traoré (46. Lapeš).

Zbrojovka Brno – AS Trenčín 3:3 (2:1)

Branky: 8. Škoda, 12. Halaška, 90. Pašek – 32. a 71. Štefánik, 50. Kubík.

Sestava Brna: Hladký – P. Buchta, Brabec, Avdič, Hyčka – Frejlach (65. Pašek), Šoljič, Zavadil (78. Varaďa), Glaser – Škoda (81. Lapeš), Halaška (60. Traoré).