Brno vyhlíží posily z ligy, i bez nich ale v přípravě sází góly

19.01.2012 09:57

Brno vyhlíží posily z ligy, i bez nich ale v přípravě sází góly

MF DNES 19. ledna 2012 
Na podzim hledali cestu do soupeřovy branky stěží, v lednu ale pálí ostošest. Fotbalisté Brna zatím v zimní přípravě sbírají "hokejové" výsledky: v sobotu hráli v Tipsport lize 3:2 a 2:4, ve středečním utkání zase zdolali Znojmo 3:2.
Momentka ze zápasu Brno-Slovácko v rámci Tipsport ligy.
Momentka ze zápasu Brno-Slovácko v rámci Tipsport ligy. | foto: Anna Vavríková, MF DNES

"Hlavně v prvním poločase jsme hráli dobře a kompaktně, měli jsme spoustu šancí," popisuje záložník Michal Sedláček. "Jsme rádi, že si vytváříme příležitosti a že nám to tam padá."

Jindy nudné zimní duely tak v brněnském případě nabízejí zajímavou podívanou. "Pokyny jsou takové, že máme hrát útočně a dávat góly. Ale že bychom speciálně trénovali útočnou fázi, to ne. Na to ještě přijde čas, teď spíš nabíráme fyzičku," sděluje Sedláček. Přesto se jeho týmu střelecky daří. "I na podzim jsme měli hodně brankových příležitostí, akorát jsme je zvlášť doma nevyužívali. Možná pomáhá, že nejsme pod tlakem, ale také je v zakončení potřeba štěstí, které jsme teď v některých případech měli."

Důkaz ofenzivních schopností je jistě povzbudivý, na druhou stranu však Zbrojovka také často inkasuje. "Musíme klást větší důraz na defenzivu, a to nemyslím obránce, ale celé mužstvo. Musíme dostávat míň gólů, protože těžko budeme v každém zápase tři dávat," upozorňuje Sedláček. A trenér Petr Čuhel dodává: "Dostáváme laciné branky, to se nesmí stávat."

Zabránit tomu by mohl i chorvatský stoper Josip Soljič, kterého včera Zbrojovka testovala. "Od lidí, kteří pracují s naším klubem, jsme na něj měli velice dobré reference. A stoper je pozice, na kterou hledáme hráče. Utkání zvládl velice slušně," hodnotil nováčka Čuhel. "Minimálně do pátku s námi bude trénovat a pak se rozhodneme, co dál."

Brňané také stále čekají, jak se vyvine případ stopera Romana Konečného z Dunajské Stredy. Jinak se rozhlížejí po posilách v Česku. "Tým můžeme doplňovat z ligových mužstev, které budou zužovat kádry. Máme zájem o některé hráče, ale záleží na jejich klubech," podotýká Čuhel. "Během týdne až čtrnácti dnů bychom chtěli znát složení týmu pro jaro."

Nové tváře testuje také Znojmo, včera se v jeho útoku například objevil mladý Srb Aleksa Andrejič. "Ještě má velké nedostatky, ale pro naši devatenáctku je přínosem a uvidíme, jak se projeví v budoucnosti," sdělil trenér Bohumil Smrček. Šanci dal také teprve šestnáctiletému Vietnamci Thanh Le Minhovi. "Má všechno před sebou, ale musí se otrkat mezi dospělými," uvedl Smrček, který přivítal zpět v týmu záložníka Matúše Lacka.

Zdroj: https://brno.idnes.cz/clanek.aspx?c=A120119_1718963_fot_dsouteze_elv