Budeme chtít vyhrávat i dál, řekl po záchraně útočník Komety Hubáček

27.03.2010 12:48

Budeme chtít vyhrávat i dál, řekl po záchraně útočník Komety Hubáček

 

27. března 2010  

 

Z ledu někteří odcházeli roztrpčení, vždyť gólem v prodloužení prohráli v Karlových Varech 1:2. Chvíli nato už se ale z kabiny brněnských hokejistů ozýval hurónský řev: "Je to tam!Máme to!" Ano, Kometa se v pátek i přes prohru definitivně zachránila v extralize.

 

Poslední Mladá Boleslav i předposlední Vary ji sice stále mohou předstihnout, ale ne oba zároveň, protože si ještě vzájemně seberou body. "Trochu jsme se museli dohadovat, než to všichni pochopili," usmál se brněnský útočník Petr Hubáček.

Jeho týmu stačilo získat bod a na ten si Brňané zadělali už v první třetině, v níž se trefil Radek Dlouhý. "První třetinu jsme měli velmi solidní, vypracovali jsme si dost šancí. Do zápasu jsme nastupovali sebevědomější a klidnější než předtím, protože jsme věděli, že už máme nahráno," popisoval Hubáček. "Úvod jsme tedy měli lepší, pak se to ale vyrovnávalo."

Domácí tým postupně přidával na aktivitě, vyrovnání se ale dočkal až ve 46. minutě. Druhý zásah pak Vary přidaly v prodloužení, to už však Brňanům nemuselo vadit. Svůj cíl splnili. "Přijeli jsme bez dvou hráčů základní sestavy Dopity a Bičánka s cílem vybojovat bod. To se nám splnilo, takže odjíždíme spokojeni a těšíme se na další zápasy," konstatoval brněnský asistent trenéra Ladislav Lubina.

Je třeba říct, že Kometa play-out zvládla s přehledem, když z dosavadních osmi zápasů prohrála jen dva. "Důležité bylo získat body na začátku, pak už se to těžko honí. My jsme je nezískali dobrou hrou, ale obětavostí a díky gólmanovi," připomněl Hubáček.

Teď Kometu čekají ještě čtyři zápasy, ten první už v neděli doma s Kladnem. "Přinejmenším doma budeme chtít kvůli lidem vyhrávat. Ale ani venku to nevypustíme, už jen kvůli našemu renomé," ujistil brněnský útočník.