Duel Komety se Zlínem končil jako v Čechově

30.11.2011 11:38

Duel Komety se Zlínem končil jako v Čechově

 

Málo dává, málo dostává. Hokejový Zlín v Brně do puntíku splnil pověst, která jej předchází. Zvítězil jediným gólem Galvase. Jenže na defenzivní manévry se vzpomínat nebude. Duel totiž poznamenala závěrečná hromadná bitka, rozhodčí rozdali dohromady 167 trestných mi­nut.

Co se stalo? Těsně před koncem vypěnily emoce na obou stranách. V domácích se nahromadila zloba ze série porážek i některých výroků sudího, berany zase rozpálily údajné výpady na Petra Čajánka. V závěru se brněnský Jakub Koreis pustil do křížku právě se zlínským lídrem a pak už se to mlelo.

Na led naskákaly obě střídačky a na ledě se vytvořila menší i větší klubka bijících se soupeřů. „Čajánek jezdí celý zápas, vysmívá se vám. Vždycky jsem ho uznával jako skvělého hráče, ale myslím, že tohle nemá zapotřebí. Když si to pak můžeme vyříkat jako chlapi, tak ze souboje utíká,“ líčil Koreis, který stál u zrodu hromadné šarvátky.

Obvinili Veneru

Ještě dlouho po zápase před oběma kabinami plály emoce. Zlínští hokejisté zuřili, že útok na Čajánka dirigoval z brněnské střídačky kouč Zdeněk Venera. Ten vedl berany ještě loni. „Takový závěr jsem nezažil, ale čekali jsme nějaký problém. Na Čáju se hromadily útoky už předtím. Víme, ze které to bylo hlavy,“ naznačoval zlínský zadák Martin Hamrlík.

V podobném duchu mluvil i Čajánek, který se ještě při zápase pustil s Venerou do ostré slovní výměny názorů. „Řekl jsem mu, co si o něm myslím. Není potřeba být konkrétní. Celou situaci rozebraly kamery, každý si ji může prohlédnout,“ láteřil impulzivní Čajánek.

Brněnský trenér se do přestřelek nechtěl pouštět. „Až bude v klidu, ať se podívá, která střídačka vyskákala na led první. To nemá cenu po zápase hodnotit. Člověk je vyhecovaný, každý chce zvítězit a nehraje v tom roli nic osobního,“ zdůraznil Venera.

Toho po závěrečném vzplanutí vášní mrzí především další brněnská porážka o gól. Modrobílí nezvládli už čtvrtý duel po sobě a stále paběrkují na hraně play off.

Proti Zlínu jen bušili do pevně sešikované obrany a když přece jen vystřelili, smlsl si na nich vynikající gólman Horčička. „Nehráli jsme ani tak dobře jako v předchozích zápasech,“ dodal Venera.

Rozhodčí rozdali několik trestů do konce zápasu na obou stranách, na porážce domácích už se nic nezměnilo.

HC Kometa Brno - PSG Zlín 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka a nahrávky: 21. Galvas (Čajánek, Leška). Rozhodčí: Hradil, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 12:13, navíc Hubáček 10 min. a do konce utkání, Koreis, Valach - Holík, Roman Vlach všichni 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 7096.
Brno: Trvaj - Švrček, Žižka, Kováčik, Bičánek, Kempný, Malec, od 41. navíc Valach - Balej, Petrovický, Pospíšil - Dlouhý, L. Čermák, Jaroslav Svoboda - Jakub Svoboda, Divíšek, Hubáček - Erat, Koreis, H. Zohorna - od 35. Jankovič. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Lučka, Míka, Tesařík - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.