FLINTA bohužel díky nejasnému verdiktu bere bod ze zápasu s baníkem

16.03.2010 18:40

Sporný neuznaný gól, břevno a nakonec remíza: Brno - Ostrava 1:1

15. března 2010  16:59,  aktualizováno 19:23

 

Fotbalisté Ostravy manko na lídra z Teplic nesnížili, v dohrávce 19. kola Gambrinus ligy remizovali v Brně 1:1. Ostrava je tak čtvrtá, na první příčku ztrácí čtyři body. 

Hosté byli deset minut od výhry, ke třem bodům je přiblížil hlavičkou vytáhlý stoper Neuwirth v 51. minutě.

"Pak jsme měli brejkové situace, ale nevyřešili jsme je dobře. Škoda, mohli jsme rozhodnout," posteskl si ostravský kouč Miroslav Koubek.

Chvíli před gólem hostů však dali nejspíš regulérní gól domácí, ale sudí jim ho neznali. Střelu Kalabišky ze skrumáže vykopl obránce Neves s největší pravděpodobností za brankovou čárou, ale rozhodčí si toho nevšimli. A použít video nemohou...

"Chyba pomezního," zlobil se brněnský kouč Miroslav Beránek.

Nakonec se domácí přece jen dočkali, když deset minut před koncem po zpětné přihrávce skóroval Dostálek. Přihrávající Okleštěk byl sice za obranou hostů, ale míč mu nechtěně poslal Bolf, o ofsajd se tak jednat nemohlo. A v samém závěru Křeček trefil břevno ostravské branky.

"S bodem spokojen nejsem, dali jsme dva góly, ale jen jeden nám uznali," řekl brněnský trenér.

Brno po výhrách nad Libercem a na Slovácku poprvé na jaře body ztratilo. Ostravští nenavázali na minulé vítězství nad Jabloncem, jejich první jarní zápas v Plzni skončil také remízou.

Brno 1:1 (0:0) Ostrava

 

zápas skončil - sledovali jsme detailně

Góly:
80. R. Dostálek

Góly:
51. A. Neuwirth

 

Sestavy:
T. Bureš - M. Jílek , J. Huška , J. Trousil , M. Husár - R. Dostálek , L. Křeček , T. Polách - M. Rabušic (58. T. Okleštěk ), T. Došek , J. Kalabiška

Sestavy:
V. Baránek - R. Řezník , A. Neuwirth , R. Bolf , F. Neves - M. Lukeš , J. Greguš , M. Lička - A. Varadi , M. Strnad (46. M. Vydra ), R. Zeher (78. D. Kraut )

 

Náhradníci:
M. Doležal , J. Križko , D. Pašek , F. Chlup , U. Radinovič , R. Šamánek

Náhradníci:
A. Buček , D. Tchuř , R. Coufal , I. Hjong-Sang , P. Wojnar

 

Žluté karty:

Žluté karty:
83. A. Neuwirth , 84. J. Greguš

 

Rozhodčí: Adámek - Večeřa , Gallo

Počet diváků: 4055 (37% z kapacity 10850 diváků)

 

 

 

Gól Brna proti ostravskému Baníku viděli diváci, sudí ne

 

16. března 2010  0:01

Byl to zápas jako hrom, ve svižném tempu, s řadou šancí. Pondělní dohrávku fotbalové Gambrinus ligy mezi Brnem a ostravským Baníkem (1:1) si však nejvíc lidí bude pamatovat kvůli gólu, který byl, ale přitom neplatil.  

Běžela 47. minuta, když se domácí Kalabiška za stavu 0:0 opřel do míče a prudce jej poslal za brankovou čáru. Až zpoza ní vykopl balon ostravský obránce Neves, což jasně ukázal opakovaný záběr. Ten však asistent rozhodčího neviděl.

"Přitom kdyby gól platil, hra by vypadala úplně jinak," láteřil brněnský trenér Miroslav Beránek. "Doufám, že nejen já, ale i věhlasnější trenéři žádají zavedení videa. Chceme objektivitu, protože takové momenty kalí fotbal. Pak by nedocházelo k tomu, že na mistrovství světa postupují týmy po sporných situacích."

Stejně jako u gólu, který na světový šampionát poslal Francii, mohli i včera situaci dokonale posoudit všichni diváci u televize. Ne však sudí. "Až bude videorozhodčí, takový gól platit bude," uznal i ostravský kouč Miroslav Koubek.

Tentokrát byla situace pro Brno o to krutější, že krátce po neuznaném gólu udeřila Ostrava. Domácí zachránili remízu 1:1 až 10 minut před koncem.