Fotbalisté 1. FC Brno už prvenství v Tipsport lize neobhájí. Sobotní utkání se Slováckem bude pro ně posledním v letošním ročníku soutěže.

16.01.2010 10:14

Fotbalisté 1. FC Brno už prvenství v Tipsport lize neobhájí. Sobotní utkání se Slováckem bude pro ně posledním v letošním ročníku soutěže.

Brňané přišli o možnost postupu ve středu, kdy prohráli s Olomoucí a remizovali se Zlínem. Sice ještě mohou skončit na druhé příčce ve skupině, jenže čtvrtfinále je pro ně už uzavřené. Ze skupin D, E a F totiž postoupí kromě vítězů jen nejlepší druhý celek a ve skupině E už mají Trenčín i Senica po šesti bodech. Z brněnské skupiny D tedy mají šanci na postup už jen dosud stoprocentní Olomouc a Zlín.

V sobotním utkání mezi fotbalisty 1. FC Brno a Slováckem (od 10.30 hod.) tedy už půjde jen o čest. Brňané se opět rozdělí na dva týmy, protože po duelu Zlína s Olomoucí odehrají ještě přátelský zápas s druhou skupinou zlínského týmu. „V Tipsport lize už nemůžeme postoupit, a tak kvalitu rozdělíme do obou sobotních zápasů, aby to mělo nějaké parametry. Trochu nás trápí zranění, budeme muset využít i některé hráče z juniorky. Nejhorší je to se stopery, kde nemohou nastoupit Trousil, Dvorník a nově ani Križko,“ uvedl trenér Miroslav Beránek.

Z testovaných hráčů už klub poslal domů zraněného Slováka Áče i Kamerunce Ebandu, který na tom byl kondičně hodně špatně. Další šanci by naopak měli v sobotu dostat Křeček, Chlup a Belejík. „Jen u Chlupa je trochu otazník, protože ho tahá sval,“ doplnil Beránek.

Po vyřazení z Tipsport ligy shání fotbalisté 1. FC Brno soupeře pro přípravná utkání v příštím týdnu. „V úterý bychom měli hrát od 11 hodin s Petržalkou, ve středu pak od 18 hodin se Znojmem. Obě utkání by se hrála v Brněnských Ivanovicích, ale ještě čekáme na definitivní potvrzení od soupeřů. Příští sobotu bychom pak měli hrát od 11 hodin v Líšni s Rousínovem a dalšího soupeře na odpoledne ještě hledáme,“ prozradil Miroslav Beránek.

Sobotní program v TCM
10.30 1. FC Brno – 1. FC Slovácko (Tipsport liga)
12.30 Tescoma Zlín – Sigma Olomouc (Tipsport liga)
14.30 1. FC Brno – Tescoma Zlín (prátelské utkání)