Fotbalové Brno nejde na jaře zastavit, koncovky rozhoduje kvalitou

09.04.2012 15:08

    Fotbalové Brno nejde na jaře zastavit, koncovky rozhoduje kvalitou
MF dnes


    Ještě před víkendem by si svůj poslední mistrovský gól vybavil stěží. "Dal jsem ho asi před rokem, když jsme v Budějovicích hráli s Ostravou," loví v paměti Pavel Mezlík.

    Po sobotě má záložník Zbrojovky čerstvou vzpomínku. Jeho trefa ze 77. minuty přinesla vítězství 2:1 v Třinci, pro Brno to byl už sedmý druholigový úspěch v řadě! "Je to super, nikdo s tím nepočítal. Co hraju fotbal, tak jsem takovou sérii ještě nezažil. Uvidíme, kam až nás posune," hlásí osmadvacetiletý hráč.

    V Třinci odehrála Zbrojovka bojovný duel. Vyrovnanou první půlku vyhráli hosté díky penaltě Petra Švancary, úvod druhé části ale zaspali.

    "Vstoupili jsme do druhé půle trochu ležérně a nekoncentrovaně, za což nás soupeř potrestal," podotkl trenér Petr Čuhel. "Po změnách v sestavě jsme se ale dostali zpátky do hry a nakonec rozhodli o výhře."

    Konkrétně to byl Mezlík, který využil chytrou Švancarovu přihrávku. "Šel jsem sám na brankáře, nechal jsem si míč vyskákat a pak jsem ho pod gólmanem prostřelil do brány," popisuje Mezlík svou první trefu po zimním návratu do Brna. "Doufám, že do konce sezony ještě přispěju nějakým gólem."

    Bude to příspěvek k postupu do první ligy? Zbrojovka na něj ztrácí pouhých pět bodů. "Dotlačili jsme se nahoru, každý se dívá, jak hrají ostatní, každý chce být co nejvýš. Ale o postupu nechceme mluvit. Snažíme se vyhrát každý zápas a uvidíme, jak se to bude vyvíjet," sděluje Mezlík.

    Zbrojovka se chytla v ofenzivě, na jaře také už třikrát rozhodla v závěrečné čtvrthodině. "První poločasy jsou většinou strašně taktické, každý běhá a stojí tam, kde má.

    Ve druhých poločasech už se ale projeví kvalita, kterou teď máme dopředu dobrou. Neříkám, že každého válcujeme, ale šance si vytváříme a soupeři proti nám ne," říká Mezlík.

    Zdroj: https://fotbal.idnes.cz/fotbalove-brno-nejde-na-jare-zastavit-koncovky-rozhoduje-kvalitou-1db-/fot_dsouteze.aspx?c=A120402_105426_fot_dsouteze_ald