Fotbalový výsledek, boxerský ring a čtvrtá prohra Komety v řadě

30.11.2011 11:39

Fotbalový výsledek, boxerský ring a čtvrtá prohra Komety v řadě

B r n o - Souboj dvou týmů, kterým se v poslední době příliš nedaří, zažila v úterní večer brněnská KAJOT ARENA. Z této bitvy vzešla lépe zlínská družina, která vyhrála fotbalovým výsledkem 1:0. Celý souboj vygradoval v závěru zápasu hromadnou bitkou, rozhodčí celkově v zápase udělili 167 trestných minut.

26.kolo, úterý 29.11.2011

Kometa: Trvaj - Žižka, Švrček, Bičánek, Kováčik, Malec, Valach, Kempný - Pospíšil, Petrovický, Balej - Jar. Svoboda, Čermák, Dlouhý - Jak. Svoboda, Divíšek, Hubáček (C) - Zohorna, Koreis, Erat - Jankovič.

0:1

(0:0, 0:1, 0:0)

Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Lučka, Míka, Tesařík - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek (C), O. Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Honejsek, T. Sýkora, Čech.

Branky a nahrávky: 41. Galvas (Čajánek, Leška). Rozhodčí: Polák, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 12:13, navíc Hubáček 20 OT, Valach 20 OT, Koreis trest ve hře - Vlach 20 OT, Holík 20 OT, Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 7096. Střely na branku: Průběh utkání: 0:1.

 

Komentář k zápasu

Tlak Komety bez úspěchu

První třetina začala tlakem Komety. Ta na svého soupeře vlétla a vytvářela si šance, jenže hned v úvodní tutovce selhal Pospíšil, jenž se zcela sám zjevil před Horčičkou. Na druhé straně jsme příliš šancí nesledovali. Zlín se snažil pečlivě bránit a dokazoval jen fakt, že patří k nejlépe bránícím v lize. Ale i tak by se rozhodně nedalo říci, že se Horčička v bráně nudí. Pořád kolem něj létaly nebezpečné střely, leč neměly potřebné parametry.

Hosté zahrozili až v desáté minutě Matějíčkem a Leškou. Do té doby neměl Trvaj v bráně Brna jediný zákrok. Ale se střelami dvou jmenovaných si poradil. Mnohem rušněji bylo na opačné straně, jenže Čermák své dobré šance nedokázal využít. A tak paradoxně mohl jít do vedení Zlín, který do té doby nebyl lepší. Ve své přesilovce zahrozil Hamrlík a jen díky skvělým zákrokům Trvaje, jenž měl i štěstí, se odcházelo do kabin za stavu 0:0.

Vítězný gól Zlína

Druhá třetina začala přesilovkou Zlína, trest si totiž odpykával z první třetiny Kováčik. Běžela osmačtyřicátá vteřina a Lukáš Galvas napřáhl od modré čáry. Trvaj letící kotouč uviděl až v síti – 0:1. Kometa byla mírně opařená, ale přesto se nevzdala a bojovala dál. Ve velkých šancích byl postupně Hubáček s Dlouhým, ale fantastický Horčička čaroval. Mnohdy měl i kus štěstí, ale ve své bráně po čtyřicet minut zatáhl roletu.

Kometě se nedařily ani přesilovky. Hned dvakrát hrála dvojnásobnou, jenže pokaždé vyhořela na zlínském mágovi. Takový Petr Hubáček by mohl vyprávět, dostal totiž skvělý pas před bránu od Petrovického, jenže u pravé tyče puk nedokázal procpat do klece. Kouč Zdeněk Venera reagoval na drtivý tlak Komety v přesilovce time-outem, jenže ten příliš nepomohl a Ševci se ubránili.

Zlín se pouze nebránil, ale také nebezpečně útočil. Po střele Lučky se plazil kotouč za jeho záda, nakonec však s pomocí obrany brněnský brankář situaci ustál. Zároveň měl notnou dávku štěstí, když Köhler v klíčový moment promáchnul. Je třeba také říci, že ve druhé třetině panovaly emoce, rozhodčí udělili velké množství trestů za vzájemnou potyčku u zlínské lavičky. Avšak stav se již nezměnil. Nutno dodat, že druhou třetinu nedohrál Tomáš Pospíšil, jehož nahradil v první formaci Zohorna.

Boxerská vložka v podání obou týmů

V poslední části hry jsme sledovali urputný hokej, který vygradoval v závěru boxerskými souboji. Ale pojďme postupně. Kometa, kdyby hrál snad do půlnoci, tak branku stejně nevstřelí. Notně konsternovaní hráči Brna stále nemohli překonat Horčičku, ten celý zápas chytal výborně a za svá záda nic nepustil. Je třeba pochválit také Jiřího Trvaje, který kvalitním způsobem nahradil Hoviho, pochytal spoustu těžkých střel.

Brňané mohli vyrovnat, prostě neměli štěstí. Zlín si pečlivým bráněním dokázal dojít pro výhru. V závěru na obou stranách bublaly emoce, dvanáct vteřin před koncem se navíc udála velka boxerská šarvátka, za kterou by se nestyděl ani Lukáš Konečný. Diváci si nakonec zápas užili, sice jich drtivá většina neviděla výhru svého, ale sledovali málo vídaný moment. S největším trestem odešel Jakub Koreis, jenž inkasoval trest ve hře. I takové momenty se v hokeji stávají. Kometa podlehla počtvrté v řade, tentokrát proti Zlínu 0:1.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Venera: Utkání bylo těžké, nechtěli jsme, aby Zlín dal první gól a šel do vedení, bohužel se tak stalo. Luboš Horčička podal výborný výkon, prostě se nám to celkově nepodařilo, jsme zklamaní. Mrzí nás zase absence bodů, opět jsme prohráli těsně. Hovi nebyl v sestavě díky drobným zdravotním problémům.

Josef Turek: Odehráli jsme velice dobré utkání, co se týče práce v obraně, perfektně zachytal Horčička. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Bitky k hokeji patří, bylo to hodně nervózní utkání, ale je to koření hokeje, někdy se to stane.