Hokejisté Brna a Slavie se pokusí po pauze zvednout ze dna

13.11.2011 23:15

Hokejisté Brna a Slavie se pokusí po pauze zvednout ze dna

ČTK, iDNES.cz
 
Pondělní duel Komety Brno se Slavií, který bude předehrávkou 24. kola, zahájí program hokejové extraligy po reprezentační pauze pro turnaj Karjala Cup.
Momentka z extraligového utkání Brno - Slavia
Momentka z extraligového utkání Brno - Slavia | foto: Radek Miča, MF DNES

Oba týmy se v duelu přesunutém z pátku 25. listopadu pokusí zabrat po nepovedeném období před přestávkou. Kometa v posledních třech zápasech na Spartě, doma s Libercem a v Pardubicích nezískala ani bod a klesla na jedenácté místo. "Pauza přišla vhod, hráči si odpočinuli, byl čas na přípravu, ale uvidíme až v zápase, jak se to projeví," řekl trenér Zdeněk Venera.

Slavia je dvanáctá o dva body za Brnem a srážejí ji především výkony doma. V O2 areně získala jen osm bodů z 11 utkání, zatímco z venku přivezla z devíti duelů 14 bodů. "Určitě to bude se Slavií hodně těžký zápas," doplnil
Venera.

Na marodce má Brno dlouhodobě útočníka Radima Hrušku a Miroslava Holce, nejistý je start Romana Erata. Pomoci se špatnou produktivitou má navrátilec ze Slovanu Bratislava Jozef Balej. "V minulé sezoně se tady Jožovi dařilo," dodal Venera.

Slavia z pěti utkání před přestávkou získala jen tři body. Nyní začíná sérii tří zápasů venku, která bude pokračovat ve středu v Kladně a v pátek v Pardubicích. "Možná je to pro nás v současné době trošku výhoda, že začínáme venku," podotkl asistent slávistického trenéra Jiří Čelanský vzhledem k bilanci v této sezoně.

"Kometě se také nedařilo, má tři porážky za sebou. Očekáváme v Brně tradičně bouřlivé prostředí," doplnil Čelanský. Na marodce Slavie zůstává brankář Miroslav Kopřiva.

Zdroj: https://hokej.idnes.cz/hokejiste-brna-a-slavie-se-pokusi-po-pauze-zvednout-ze-dna-p3m-/hokej.aspx?c=A111113_152750_hokej_rou