Hokejisté Komety mohou stáhnout Plzeň, představí se v Liberci

30.10.2012 16:37

Hokejisté Komety mohou stáhnout Plzeň, představí se v Liberci

Menší zmatek má v poslední době brněnská Kometa ve svých extraligových utkáních kvůli různým přeloženým termínům. Před dvěma týdny nabrala oproti většině ostatních mužstev dvouzápasovou ztrátu, v úterý z ní v Liberci jeden zápas umaže. V neděli jí ale zase další přibude, v Českých Budějovicích totiž arénu obsadí muzikál na ledě Popelka. A zápas týmy odehrají až v lednu.
Momentka z extraligového utkání mezi Kometou Brno a Slavií.

Momentka z extraligového utkání mezi Kometou Brno a Slavií. | foto: Anna Vavríková, MF DNES

Po nedělní první domácí prohře se Slavií si chtějí hokejisté Komety spravit chuť v Liberci. Tamním Bílým Tygrům se v letošní sezoně vůbec nedaří, v tabulce jsou až předposlední a pod sebou mají jen zoufalou Spartu.

A zatímco Brno doma jen jednou prohrálo, Liberec je na tom opačně, na svém ledě jen jedinkrát zvítězil. Porazil pouze Zlín.

"Nečeká nás lehké utkání a nic na tom nemění ani nevydařené poslední zápasy Liberce. Nesmíme si dovolit nic podcenit, nebezpečný je zejména Petr Nedvěd. Svou sílu ukázal Liberec například vysokým vítězstvím 5:1 ve Vítkovicích," upozorňuje trenér Komety Zdeněk Venera.

Liberec navíc posílily dvě kanadské osobnosti z NHL, útočníci Wayne Simmonds z Philadelphie a Chris Stewart ze St. Louis Blues. V kádru má také brankáře Winnipegu Ondřeje Pavelce a obránce Edmontonu Ladislava Šmída. V kabině Komety však věří, že rychle zapomenou na nepovedený zápas se Slavií.

"Nebyl to náš den, musíme se vrátit k jednoduchému hokeji. V Liberci se snad zase vrátíme na vítěznou vlnu," říká obránce Tomáš Žižka.

Zdroj: https://brno.idnes.cz/clanek.aspx?c=A121030_1847633_hokej_ten