Hokejová Kometa je konečně v desítce, vstoupila do ní s rozpaky

16.01.2012 08:41

Hokejová Kometa je konečně v desítce, vstoupila do ní s rozpaky

MF DNES 14. ledna 2012 
Jak nezískat tři body v utkání, kdy soupeře přestřílíte 39:21 a máte minimálně pět vyložených šancí a další dobré pozice? To v pátek předvedla brněnská Kometa v extraligovém utkání proti Mladé Boleslavi. Duel dovedla ke své smůle až do samostatných nájezdů. Nakonec se však mohla radovat po vítězství 2:1, o němž rozhodli úspěšní střelci Tomáš Divíšek a Vojtěch Němec.
Momentka z 
utkání Kometa Brno - Mladá Boleslav.
Momentka z utkání Kometa Brno - Mladá Boleslav. | foto: Jiří Salik Sláma, MF DNES

Brněnský tým toho může mrzet víc. Neregulérní gól Boleslavi, když rozhodčí nepřerušil při signalizovaném vyloučení hru, neplodná čtyřminutová přesilovka a řada příležitostí, jak překonat brankáře Boleslavi Michala Valenta.

"Utkání mohlo ve třetí třetině klidně špatně dopadnout, když jsme nedali góly. Takže nakonec jsme za dva body přeci jen rádi," oddechl si domácí asistent trenéra Lubomír Oslizlo.

V domácím dresu už si fanoušci poněkolikáté mohli všimnout postavou sice menšího, ale hokejovým projevem mnohem výraznějšího Vojtěcha Němce, který čas od času přijede z prvoligového Havlíčkova Brodu. Ne aby zalepil díru v sestavě, ale aby také tvořil.

Jeho šikovné ruce už si trenér Zdeněk Venera pochvaloval dříve. A mohl i v pátek. Šestadvacetiletý forvard boleslavským bekům připravoval nepříjemné chvíle a nabíjel kolegům v útoku.

Také měl poslední slovo při nájezdech. Valenta v bráně doslova vykoupal, když naznačil bekendovou kličku a poté v klidu forhendem zasunul puk za něj. "Tuhle kličku jsem od něj v Brodě viděl snad tisíckrát, ale nedá se to chytat. On udělá kličku i v telefonní budce," ocenil Němcův blafák hostující trenér Petr Novák.

Šikovný útočník se zas mohl po utkání šibalsky usmívat. "Ale kdepak hrdina. Vždyť jsem u nájezdu vůbec klidný nebyl, byl to můj první v extralize."

Trochu ho mrzelo, že spoluhráči nezužitkovali jeho pobídky. "Tvrdím o sobě, že neumím vystřelit, proto šance připravuju. Ale bohužel jsme se strašně nadřeli. Aspoň že se vyhrálo," povídal Němec.

Přestože tvrdí, že se snaží hlavně neudělat chybu, na ledě vypadá poměrně suverénně. "Tak jsem si asi zvykl rychle, i když ten přechod je extrémní. Ale snažím se hrát to, co v Brodě, takže to možná vypadá, že jsem drzý a dovolím si," usmívá se muž, na jehož hře Brod stojí.

Jaké má vlastně pokyny od trenéra? "Víceméně žádné, ale přečetl jsem si, že bojovníků má dost a já že bych měl tvořit. Tak se snažím." Do extraligy by se rád podíval natrvalo, ale momentálně se nikam netlačí. "Mám smlouvu v Brodě do dubna, takže starty za Brno záleží jen na dohodě klubů. Ale příští rok už by se to třeba mohlo povést," zasní se.

Zdroj: https://brno.idnes.cz/clanek.aspx?c=A120114_1716457_hokej_ten