Kladenský kat Tomáš Divíšek: Už to bylo dlouhé. Výhru jsme potřebovali

02.12.2011 13:47

Kladenský kat Tomáš Divíšek: Už to bylo dlouhé. Výhru jsme potřebovali

B r n o – Bez Jozefa Baleje, Jakuba Koreise, ale zase s Jiřím Trvajem a po dlouhé době i Miroslavem Holcem. Tak naskočila Kometa do důležitého utkání s tabulkovým soupeřem z Kladna. K hubené výhře nasměrovala Kometu jediná trefa Tomáše Divíška, který zaznamenal pátý kanadský bod v šestém zápase.

Po čtyřech prohrách jste konečně bodovali. Je to velká úleva?
Určitě. Dneska bylo vidět, že jsme hodně chtěli, ale nehráli jsme moc dobře. Nebyl to pěkný hokej, bylo to vydřené. Vítězství si moc vážíme. Jirka měl dva vynikající zápasy a byla by škoda mu to zkazit. Konečně máme tři body, navíc doma. Super. Urvali jsme to bojovností. Poslední minuty kluci padali do střel a díky tomu máme tři body.

Ovšem Kladno zejména v poslední části hodně kousalo. Asi nebylo lehké vedení udržet.
Už neměli co ztratit. Ke konci hráli dobře. Udělali jsme pár chyb, ale všechny jsme celkem v pohodě vyřešili. Když už tak to chytil Trvka. Určitě nám proběhlo hlavou, že vedeme 1:0 a můžeme to ztratit. Navíc nemáme tolik sebevědomí, abychom to odehráli jako Zlín, který nás vlastně k ničemu nepustil.

Zřejmě jste před utkáním věděli, že na Kladno ztrácíte pět bodů. Pomohlo vám to v motivaci?
Říká se, že se na tabulku moc nekouká, ale určitě se na ni občas podíváme. Asi každý ví, jak hrajeme a kde asi jsme (usmívá se). Dnes jsme potřebovali bodovat, protože už to bylo dlouhé a tyto zápasy jsme předtím prohrávali stejně jako v úterý. Dnes jsme to úplně obrátili. Takhle se ty zápasy mají hrát.

Vteřinu a půl před poslední sirénou jste šel na důležité buly proti Paterovi. Čekal jste od něj nějakou kulišárnu?
Buly už jsme spolu odehráli dost, takže asi víme kdo, co, jak hraje. Už šlo jen o to, aby z vhazování nevystřelil, protože vteřina a půl není moc dlouhá.

Poslední dva dny jste byli v televizi a novinách častěji než za celou sezónu. Jak se vám na následný zápas proti Kladnu připravovalo?
Aspoň mají sponzoři radost, že jsou vidět (úsměv). Dnes jsme si přečetli noviny, ale nerad bych to komentoval. Kdo na zápase se Zlínem byl, viděl to. Spíš jsme se tomu zasmáli.

Vaše branka byla celkem zajímavá. Kotouč jste musel trefovat přímo ze vzduchu. Kolik podobných branek dáváte?
Já dávám jenom takové góly (směje se). Góly z brankoviště jsou moje a od nich tady jsem. Puk tam skákal a já do něj plácl. Nic hezkého to nebylo, ale když to nebudete ukazovat v televizi, lidi to vidět nebudou.