KMETA sice prohrála ve Varech, ale v PLAY OUT je první a zachránila tak EXTRALIGU !

27.03.2010 12:46

Kometa i přes prohru slaví záchranu v extralize, Kladno doma zdolalo Boleslav

Hokejisté Komety Brno mají jistotu záchrany v nejvyšší soutěži. V osmém kole skupiny o udržení sice podlehli Karlovým Varům 1:2 po prodloužení, dosavadní bodový zisk jim ale stačí na udržení extraligové příslušnosti pro další sezonu. Ve druhém dnešním utkání Kladno porazilo Mladou Boleslav po samostatných nájezdech.

 

Hokejisté Kladna zdolali v osmém kole skupiny o udržení v extralize poslední Mladou Boleslav 3:2 po samostatných nájezdech a unikli jí čtyři kola před koncem na sedm bodů. Před Karlovými Vary má tým Geus Okna čtyřbodový náskok. Svěřenci kouče Otakara Vejvody se mohli ještě více přiblížit definitivní záchraně, ale ve třetí třetině ztratili dvoubrankové vedení. Mladá Boleslav už ztrácí na předposlední Karlovy Vary tři body.

Hosté začali aktivně, hned z prvního útoku zahrozil Boháč, ale Cikánka nepřekonal. Na druhé straně vyzkoušel Schwarzovu pozornost Kalla. Boleslav přestála bez úhony i Kasíkův trest a v 11. minutě opět zahrozil dvakrát Boháč, ale sám před kladenským gólmanem neuspěl. V závěru úvodní části pak zachránil hosty Schwarz po střele Eberleho.

V úvodu druhé třetiny se už domácí dočkali. Hned po 37 vteřinách po pauze potrestali Jirušovo vyloučení z konce úvodního dějství. Toman vysunul do úniku Bílka, který po blafáku do forhendu otevřel skóre. Sudí si ještě prověřili situaci u videorozhodčího. Ve 24. minutě jásali domácí znovu, když se z pravého kruhu pro vhazování trefil Eberle. Velkou možnost snížit měl v 35. minutě Fabuš, ale jeho únik zlikvidoval Cikánek.

Ve 42. minutě se málem řítil sám na branku mladoboleslavský Macho, ale sudí přerušili hru pro příliš mnoho kladenských hráčů na ledě. Ve 47. minutě při hře čtyř proti čtyřem už ale Bruslařský klub snížil, když se z dorážky prosadil Boháč.

Vzápětí po přihrávce Kuchlera, který se vrátil z trestné lavice, mohl Kladnu vrátit dvoubrankový náskok Patera, ale Schwarze neprostřelil. V 52. minutě ještě Cikánek zabránil ve vyrovnání Pabiškovi, ale za tři minuty už hosté smazali ztrátu, když se trefil z mezikruží Handlovský. V posledních vteřinách mohl rozhodnout po Paterově přihrávce Eberle, ale minul.

V prodloužení dotíral před brankou Kladna Král a následně byl vyloučen za protesty na deset minut, takže pro něj zápas předčasně skončil. Obě mužstva poté pozorně bránila a zápas tak musela rozhodnout až trestná střílení. Kladenský gólman Cikánek chytil pokusy Sýkory i Nouzy, za domácí se naopak prosadili Bělohlav i Stieler.

 

Václav Baďouček (Karlovy Vary): "My jsme šli do zápasu s cílem získat tři body. První třetinu jsme však neexistovali. Musíme být rádi, že jsme prohrávali jen jedna nula. Byli jsme ohromně pasivní, bez důrazu a bez pohybu. Brno zde mohlo zápas rozhodnout. V průběhu zápasu jsme se zlepšili a ve třetí třetině naše převaha vyústila ve vyrovnání. Jsme rádi, že v prodloužení se nám přesilovka povedla lépe než proti Boleslavi a získali jsme druhý bod."

Ladislav Lubina (Brno): "My jsme dnes přijeli do Varů bez dvou hráčů základní sestavy Dopity a Bičánka s cílem vybojovat bod. To se nám splnilo, takže odjíždíme spokojeni a těšíme se na další zápasy."

Branky a nahrávky: 46. Skladaný (Melenovský, Dej), 64. Nosek (Skuhravý, Němec) - 8. R. Dlouhý (Houdek). Rozhodčí: Hodek, Souček - Charvát, Lhotský. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. Diváci: 2722.

Karlovy Vary: Mensator - Němec, Parýzek, Nosek, Čutta, Dobroň, Mucha, Prošek - Hluchý, Skuhravý, Hřebejk - Dej, Melenovský, Skladaný - Kumstát, Pech, Košťál - Balázs, Čachotský, Kuběna - Zucker. Trenéři: Paleček, Baďouček, Řezníček a Kněžický.

Brno: Hovi - Houdek, J. Novák, Ovčačík, Richter, Mojžíš, Zubíček, Koma, Protivný - Erat, R. Procházka, R. Dlouhý - Varaďa, Divíšek, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Šindel, Meidl, Ludvík. Trenéři: Jeřábek, Lubina a Trličík.