Kolem Trvaje není zákaz vjezdu, myslí si plzeňský provokatér Duda

01.04.2012 20:23
    Kolem Trvaje není zákaz vjezdu, myslí si plzeňský provokatér Duda
    1. dubna 2012  13:56 mf dnes


    Ten moment rozvášnil fanoušky Komety Brno. Plzeňský útočník Radek Duda v jedné z mnoha šarvátek před bránou přijel k brněnskému brankáři Jiřímu Trvajovi. Něco mu řekl a dostal za provokace osobní trest. "Asi je zákaz jezdit k Trvajovi. Je asi pan božský, vychytá dvě nuly a najednou si myslí, že kolem něj budeme chodit po špičkách," řekl Duda po utkání.

    Jak vám rozhodčí vysvětlili, že jste dostal deset minut za nesportovní chování?
    Tím, že provokuju. Ptal jsem se, podle jaké je to paragrafu. Nechci se k tomu vyjadřovat. Myslím, že je to ostuda celé série.

    Jak jste Trvaje provokoval? Připomínal jste mu nějak ten páteční zákrok, kdy nemohl najít puk?
    Nemusím ho provokovat. Soustředím se na svůj výkon, ale myslím, že kolem něj není zákaz vjezdu.

    Co jste cítil, když na vás nenávistně pokřikovala celá hala?
    Bojuju proti všem - proti Kometě, proti kocourům z Brna, proti kocourům v černých dresech. Je to těžké zůstat nad věcí. Je to těžké, protože jste v tom sám. Uděláte jednu chybičku a je konec sezony.

    Myslíte, že do vás chodí brněnští hráči cíleně?
    Dělají svou práci. Jejich taktika je dostat vás mimo hru, vyprovokovat. Bohužel nevím, co chtějí rozhodčí vidět, aby je to trklo. Je smutné, že soudí dvojím metrem.
  

    Byl byste se ochotný se soupeřem i poprat?
    Jednou to přijde. Určitě. Teď ale musím udržet nervy na uzdě. Připadá mi, jako by rozhodčí měli celé play-off zakázané vyloučovat zákroky na Dudu. Já nejsem žádný svatoušek, ale ať mají stejný metr na všechny.

    Když se ještě vrátíme Trvajovi -  vy si myslíte, že nemohl v pátek najít puk úmyslně?
    Mrzí mě to. Myslím, že každý gólman ví, kde má puk. Nemusí tam dělat takové divadlo. Vnitřně ho to bude žrát. Věděl, kde ten puk má a lapačka byla za čárou. Sehrál to dobře, nikdo si toho nevšiml. Je to škoda, protože to mohlo být zajímavější.

    Cítíte kvůli tomu, co se dělo v sobotu na ledě i v hledišti, větší satisfakci?
    Tak určitě. Byl jsem rád. Ukázali jsme vnitřní sílu, charakter a vůli po vítězství. Doufám, že naši fanoušci v Plzni připraví takový peklo a poženou nás dopředu. A dostanou ty rozhodčí pod tlak tak, jak je dostávají domácí tady.

    Co jste proti prvnímu duelu v Brně změnili?
    Myslím, že jsme byli více hladovější. Ale i v pátek jsme byli taky lepší. Nesmíme se na mě Brňáci zlobit, ale měli jsme víc šancí, ale špatně jsme je vyřešili. Neuznali nám regulérní gól. To všechno nás motivovalo k sobotnímu výkonu a vrátit sérii do Plzně.
    Fandíte Plzni?

    Podpořte oblíbený tým ve velkém sčítání hokejových fanoušků

    Dá se říct, že vás spadl takový ten tlak? Za stavu 0:3 jste neměli co ztratit.
    Z nás nemusí nic padat. Brno nás ničím nepřehrálo. Malými chybami jsme se poráželi sami. To v play-off tak bývá, že detaily dělají velké věci. Řekli jsme si, že nás nepřehráli, nemusíme smutnit. Hraje se na čtyři vítězství a nevěšíme hlavu.

    Ale nikomu v extralize se nepovedlo otočit sérii z 0:3.
    Bylo by to krásný, kdyby se to jednou povedlo. Tak daleko ale ještě nejsem. Jsme rádi, že jsme tady urvali jeden zápas a vrátili jsme sérii domů. Budeme se soustředit na další domácí zápas. Budeme se snažit udělat maximum.

    Necítíte se unavení? Přece jen jste hráli se Zlínem sedm zápasů, teď s Kometou jsou všechny duely vyrovnané až do posledních sekund.
    My jsme dobře trénovaní.

    Zdroj: https://hokej.idnes.cz/hokejove-play-off-kometa-plzen-rozhovor-s-dudou-ftn-/hokej.aspx?c=A120331_221026_hokej_bem