Kometa je blízko play off. Má náskok na 7 bodů

05.02.2012 22:50

Kometa je blízko play off. Má náskok na 7 bodů

Brno /AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE/ – Vysněné play off se blíží. Brněnští hokejisté v neděli udělali veledůležitý krok k vytouženému cíli. Osmi góly rozprášili vítkovickou obranu a Ostravany deklasovali 8:2. Na desátém místě tabulky mají už sedmibodový náskok na odpadající konkurenty.

brnensky.denik.czKometa rozdrtila Víkovice. Doma vyhrála 8:2.

„Ale ještě není hotovo. Stále zbývá pět kol do konce. Až budeme mít takový náskok dvě kola do konce, teprve řekneme: Jsme tam,“ zdůraznil asistent brněnského trenéra Lubomír Oslizlo.

Brňany v neděli nasměrovali do Brna „malej“ a „velkej". Ten malý alias útočník Vojtěch Němec rozdával parádní přihrávky a v zápase si připsal pět kanadských bodů. K nim mu nejvíce pomohl centr Leoš Čermák. Ten předvedl v extralize šest let nevídaný kousek. Ke dvěma gólům totiž přidal hned čtyři asistence. „Nepamatuji si, že by se mi něco takového povedlo. Spíš jsem se k tomu nějak namotal. Tohle byl velký zápas Vojty Němce,“ chválil centr.

A jeho útočný parťák, který stále nastupuje i v prvoligovém Havlíčkově Brodě, mu poklony vracel.

„Leoš je dříč, velký bojovník. Je velkej a silnej. Já jsem ten malej, který občas někomu projede pod nohama a jde nám to,“ usmíval se šestadvacetiletý útočník.

V neděli vstřelil vůbec první gól v kariéře a hned přidal pětibodové představení. „Užívám si to, ale moje extraligová práce teprve začíná. Nemůžu stoupat někam do hvězd, ale zůstat nohama na zemi,“ krotil euforii.

Špatný start

Přesto svými milimetrovými přihrávkami nasměroval Kometu za vítězstvím. Jeho tým přitom nezačal dobře. Domácí prohrávali už 58 vteřinách. Z gólu se radoval centr Radim Hruška, který v Brně načal sezonu, teprve na podzim se stěhoval do Vítkovic. „Začali jsme výborně. Škoda že jsme v tom nepokračovali,“ líčil skleslý hráč, kterého letos pronásleduje jedno zranění za druhým.

„Měli jsme v první třetině čtyři vyloučené a Kometa nás dvakrát potrestala,“ zlobil se vítkovický kouč Mojmír Trličík na nedisciplinovanost svých svěřenců.

Brňané v první třetině Vítkovice výrazně nepřehrávali, ale dali soupeři lekci z produktivity. Když Němec dvanáct vteřin po první pauze naservíroval gólovou asistenci Jakubu Svobodovi, Kajot Arena už se opájela chorály. „Byl to otevřený hokej z obou stran, ale Brno využívalo šance, zato my ne,“ řekl Trličík.

Domácím trenérům vyšel tah se zúžením sestavy. Přestože má tým v nohách náročný lednový program, odehrál zápas na tři pětky.

„Řekli jsme, že na ně musíme vsadit. Na tréninku kluci vypadali živě a vyplatilo se,“ mnul si ruce Oslizlo.

Kometa už se těší na reprezentační pauzu. „Kluci budou mít čas doléčit zranění. A na Slavii musíme jít v plné síle,“ vybízel Oslizlo k pondělnímu duelu.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 8:2 (3:1, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Holec (Erat, Malec), 17. Žižka (Němec, Čermák), 19. Čermák (Kováčik), 21. Jakub Svoboda (Němec, Čermák), 24. Holec (Koreis), 39. Němec (Čermák, Jakub Svoboda), 47. Čermák (Němec, Kováčik), 58. Němec (Čermák, Žižka) - 1. R. Hruška (Pohl, Ovčačík), 32. Ujčík (Kudělka). Rozhodčí: Polák, Blecha - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7, navíc Malík (Vítkovice) 10 min. Využití: 3:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 6811.

Brno: Trvaj - Žižka, Kováčik, Malec, M. Hruška, Vašíček, Bičánek - Němec, Čermák, Jakub Svoboda - Erat, Petrovický, Holec - T. Svoboda (41. Haluza), Koreis, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Vítkovice: Málek (24. Šindelář) - Malík, Kudělka, Ovčačík, Trnka, Voráček, Punčochář, Ondrušek - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, R. Hruška, Klimek - T. Káňa, Húževka, Štefanka - Šedivý, Strapáč, Szturc. Trenéři: Trličík a Moták.