Kometa těsně prohrála, Sparta si veze tři body

12.12.2011 11:10

Kometa těsně prohrála, Sparta si veze tři body

B r n o - Dvě třetiny to byl prakticky jasný duel. Sparta byla lepší, herně i výsledkově. Do poslední třetiny bylo ze strany Komety vidět zlepšení, jenže na body to nakone nestačilo. Po výsledku 1:2 tak Kometa opět prohrává a pozice pro play-off se ji vzdalují.

31.kolo, neděle 11.12.2011
KOM Kometa: Hovi (17. Trvaj) - Švrček, Žižka, Vašíček, Kováčik, Bičánek, Malec, Kempný - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Zohorna, L. Čermák, Dlouhý - Balej, Petrovický, Holec - Erat, Koreis, Jankovič.
1:2
(0:2, 0:0, 1:0)
SPA Sparta: Pöpperle - Hanzlík, Krstev, Philipp, Kučný, Kočí, Milam, Sersen, Kasík - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Ton, Blížňák, Tenkrát - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Janský, Žalčík, Forman.
Branky a nahrávky: 44. Čermák (Dlouhý), 8. Bližňák (I. Rachůnek, Sersen), 17. Pacovský (T. Rachůnek). Rozhodčí: Minář, Mikula - Bryška, Novák. Vyloučení: 4:5, navíc Sersen 10 OT. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 7083. Střely na branku: 25:27. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
 

Komentář k zápasu

Hodně vlažně začalo utkání mezi Kometou a Spartou. Domácí se snažili od začátku napravit nelichotivé výsledky z posledních dnů, jenže výborně hrající Sparta nedávala Brňanům příliš prostoru. Vůbec první šance zápasu přišla v osmé minutě a hned byla gólová. Mario Bližňák se z ničeho nic dostal před bránu a krásnou ranou prostřelil Hoviho – 0:1. Kometa se vůbec nemohla dostat do nějakého náporu, nedařilo se ji to ani v přesilovkách, které hrála celkem třikrát v první třetině, vždy bez výsledku.

A tak hrála dál velice dobře hostující družina. Ve čtrnácté minutě nebezpečně vypálil Pacovský a jakoby předznamenal následující minuty. Sám Dominik Pacovský ujel brněnské obraně a z levého kruhu vymetl pavučiny v Hoviho bráně – 0:2. Finský brankář neměl prakticky žádné zákroky a dvakrát lovil kotouč ze své brány. Kouč Venera jej vyměnil za Trvaje, který do konce třetiny již neinkasoval. Na druhé straně Pöpperle neměl za celou třetinu nic vážného, a tak byl stav 0:2 pro Spartu.

Druhá třetina pokračovala v trendu té první. Sparta hrála co potřebovala, Kometa čim dál tím více zabředávala do krize. Šancí moc neměla, naopak musela děkovat Trvajovi, jenž pokryl několik tutovek borců v rudých dresech. Tomáš Rachůnek byl zcela sám před brněnskou bránou, ale neuspěl. O pár chvil později hrála Kometa přesilovku, jenže málem inkasovala. Bližňák předložil kotouč na zlatém podnose pro Petra Tona a ten se z jasné pozice překvapivě netrefil. U něj to bývá spíše výjimka, ta naštěstí pomohla Kometě.

Tým kouče Venery toho příliš před Pöpperlem nepředvedl, šance byly spíše nevýrazné a jalové. Jedna tutovka přeci jen zaslouží zapsat. Balej vystihl špatnou přihrávku hostujícího brankáře a pálil do prakticky prázdné brány, jenže zkušený Pöpperle se včas vrátil a pokryl tutovku Komety. Následně vyrazil i dorážku Holce. Radovat se mohla v závěru i Sparta, to by ale Tenkrát musel nadvakrát překonat Trvaje, jenž svůj tým ve druhé pasáži utkání podržel a nechal mu tak poslední jiskřičku naděje do poslední třetiny.

V ní se přeci jen Kometa zlepšila, pomohla ji totiž rychlá kontaktní branka. Tu vstřelil ve čtyřiačtyřicáté minutě Leoš Čermák, jenž dotlačil kotouč pod ležícím Pöpperlem - 1:2. Brňané vrhli všechny síly do útočení a mohli i vyrovnat, ale neměli dostatek štěstí. Stejně tak Sparta mohla rozhodnout Bližňákem, Pacovským a nebo Tonem, který dokonce ujížděl sám na brněnského brankáře. Výsledek se již nezměnil.

Kaňkou na zápase je náhlá srdeční slabost jednoho z diváků, kterého ve třetí třetině museli odnášet na nosítkách záchránaři. Můžeme jen doufat, že bude v pořádku. Do konce utkání se již nic nestalo a nepomohlo ani brněnské power-play. Kometa tak opět prohrála, tentokrát 1:2. Sparta si po minulém výprasku v Pardubicích napravila chuť.

Ohlasy trenérů

KOM Zdeněk Venera: Začali jsme velice špatně, dostali dva zbytečné smolné góly. Je to již sedmá porážka. Je vidět, že u hráčů je nervozita, svázanost. Sparta si výhrou pohlídala, sice jsme se tlačili k vyrovnání, to se nám ale nepovedlo. Hoviho jsme stáhli z brány, chtěli udělat nějakou změnu.
SPA Patrik Martinec: Odehráli jsme velice slušný zápas. Myslím si, že jsme si zasloužili vyhrát. Šancí jsme měli hodně, bohužel se v poslední době trápíme v koncovce. Kdybychom dnes proměnili příležitosti, kterých bylo dostatek, mohlo být hotovo už dřív.