Kometu posílí šestý Slovák. Zadák Hruška z Nitry

19.01.2012 00:12

Kometu posílí šestý Slovák. Zadák Hruška z Nitry

Nitra, Brno /AKTUALIZOVÁNO/ – Hokejová Kometa Brno řeší problémy se sestavou. Modrobílé posílí slovenský obránce Martin Hruška z Nitry.

www.brnensky.denik.cz
Sovenský obránce Milan Hruška míří do brněnské Komety.
Sovenský obránce Milan Hruška míří do brněnské Komety.
Autor: www.hc-kometa.cz

Šestadvacetiletý dvojnásobný mistr slovenské extraligy se k brněnskému celku připojí už na čtvrtečním tréninku. „Zatím ale kontrakt nepodepsal. Máme v současné době problémy s obránci, proto se snažíme o posílení i s výhledem na příští sezonu,“ prohlásil sportovní manažer klubu Pavel Zubíček.

Jedenáctému týmu extraligy v klíčové etapě soutěže stále schází potrestaný obránce Jiří Vašíček, který se na led vrátí až v nedělním zápase proti Plzni. V mužstvu navíc řádí viróza a potíže se nevyhnuly ani dalším zadákům.

I proto se klub rozhodl pro posilu z Nitry. Hruška v aktuálním pořadí slovenského týmu vede produktivitu mezi obránci, ve 34 zápasech zaznamenal pět branek a připsal si dvanáct asistencí. Rodák z Topolčan už v minulosti slavil dva tituly ve slovenské extralize v dresu Slovanu Bratislava. Přes startem letošní sezony jej zkoušel Třinec, ale zadák na testech neuspěl.

Slovenská klika

V Brně s velkou pravděpodobností rozšíří početnou slovenskou „gardu“. Modrobílý dres navlékají jeho krajané Jozef Kováčik a Tomáš Malec, v útoku naskakují také Róbert Petrovický, Jozef Balej a Branislav Jankovič.

„Do Brna jsme Hrušku uvolnili na základě smlouvy a také džentlmenské dohody,“ uvedlo vedení Nitry na klubových stránkách. Do slovenského klubu se naopak po 21 letech vrací Jozef Stümpel, který ukončil spolupráci se Spartakem Moskva. V české extralize končí přestupní období v závěru ledna. Některé kluby v nejvyšší soutěži ještě obmění své týmy.