Mazuch přestoupí z Anderlechtu na Ukrajinu, chce ho Dněpropetrovsk

05.01.2012 14:23

Mazuch přestoupí z Anderlechtu na Ukrajinu, chce ho Dněpropetrovsk

Reprezentační gólman Jan Laštůvka po odchodu Maria Holka v Dněpropetrovsku jediným Čechem s největší pravděpodobností nezůstane. Ukrajinský klub chce získat obránce Ondřeje Mazucha.
Ondřej Mazuch během tréninku na mistrovství Evropy do 21 let.
Ondřej Mazuch během tréninku na mistrovství Evropy do 21 let. | foto: Martin GregorČTK

"Příští týden se chystáme na jednání, kde by se měl přestup finalizovat," řekl hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.

Novinku o Mazuchovi jako první přinesl největší belgický list Le Soir.

Dvaadvacetiletý stoper nezahájil v Anderledchtu zimní přípravu. Klub uvedl, že pokračuje v rehabilitaci po operaci třísel. Proto Mazuch na podzim neodehrál ani minutu.

Ale s Anderlechtem neodcestoval do Turecka na soustředění proto, že má nabídku z Dněpropetrovsku.

V prosinci ukrajinský klub opustil záložník Holek, kterému tam skončila smlouva a on si vybral Spartu. Dněpropetrovsk si zase vybral Mazucha a kluby se už domluvily.

"S Dněprem máme velmi dobré kontakty už z minulosti, výborné zkušenosti tam má i Honza Laštůvka," podotkl manažer Kolář.

Mazuch je brněnským odchovancem, ligu hrál už v sedmnácti. Když mu bylo osmnáct, v létě 2007 přestoupil do Fiorentiny. Tam se však neprosadil a po dvou letech zamířil do Anderlechtu.

Byl oporou mládežnických reprezentací, s jedenadvacítkou loni v červnu získal bronz na mistrovství Evropy. V květnu 2010 si připsal start za reprezentační áčko v přípravě ve Spojených státech proti Turecku (1:2).