Myslím, že nám to šlo, hodnotil reprezentační test brněnský Svoboda

16.11.2012 18:25

Myslím, že nám to šlo, hodnotil reprezentační test brněnský Svoboda

14. listopadu 2012  8:12
Zatímco jeho brněnští spoluhráči si minulý týden mohli od zápasů oddechnout, Jakub Svoboda je na roztrhání. Hned poté, co zvládl porci tří duelů za reprezentaci, naskočil v pondělí za Kometu proti Karlovým Varům.
NEDAL. Třetí nájezd za Kometu Brno jel Jakub Svoboda, jenže nedal. Sparťanský

Jakub Svoboda (vlevo) z Komety Brno. | foto: ČTK

"Přece jen je poznat, když se hraje tolik zápasů za několik dní. Když jsem přijel, tak kluci v neděli trénovali a já jsem si dal volno, abych si odpočinul," prozradil nadaný hokejový útočník.

Možná právě náročný program způsobil, že mu v pondělí chyběla jeho typická dravost. Ke všemu si ještě odnesl šrám. "Ale není to nic vážného, mám akorát bouli na hlavě," mávl rukou.

Zato při testu v národním týmu po boku slávisty Tomáše Hertla a plzeňského Jana Kováře zaujal. "Sedli jsme si výborně a myslím, že se nám i docela dařilo. Nikdo nás netočil v pásmu, hodně jsme útočili, měli jsme i šance. Myslím, že nám to šlo," vypráví Svoboda, který přispěl k prvnímu českému triumfu na Karjala Cupu. "Vyhráli jsme všechny tři zápasy, což vždycky potěší. Byla i dobrá parta a opravdu jsem si to užil."

Není přitom vyloučeno, že další pozvánky budou následovat. Teprve dvaadvacetiletý talent oblékl národní dres už loni, letos s 25 body jasně vévodí produktivitě Komety. Nechybí mu rychlost, odvaha ani šikovnost. "Asi každý by chtěl jet i na další turnaj, ale záleží, jak budu hrát. Když se mi nebude dařit, tak těžko pojedu," sděluje Svoboda.

Teď se hlavně soustředí na to, aby pomohl zůstat Kometě v popředí extraligy. V pondělí se modrobílým podařilo ukončit sérii nezdarů, i když proti Karlovým Varům jejich hra drhla.

"Možná jsme měli trochu štěstí, ale to k tomu patří. Už se nikdo nebude ptát, jak kdo hrál, výsledek je 4:0," podotýká Svoboda, jehož tým ve středu od 18 hodin nastoupí opět doma proti Litvínovu vedeným dříve brněnským trenérem Vladimírem Jeřábkem.

"Je hodně velký zastánce obranného stylu, to si ještě pamatuju. Určitě to nebude nic příjemného," tuší reprezentant.

Zdroj: https://brno.idnes.cz/clanek.aspx?c=A121114_1853894_reprezentace_elv