Na odchodu trenéra máme obrovský díl viny, štve brněnského Polácha

22.05.2010 12:57

Na odchodu trenéra máme obrovský díl viny, štve brněnského Polácha

Po posledním zápase sezony ho trenér Bohemians Pavel Hoftych jmenoval jako toho, kdo jeho týmu způsobil hodně starostí. Tomáši Poláchovi však bylo něco takového úplně jedno. Porážku 1:2 neodvrátil ani on, ani nikdo z jeho spoluhráčů. I když to 33letý záložník přímo neřekl, bylo na něm znát, že teď nechce balon ani stadion na Srbské pár dnů vůbec vidět.

 

"Bohemka nám dala dva rychlé góly, což se těžko otáčí, ale šance jsme si na to vypracovali. Měli jsme je využít," litoval Polách.

Mohla za rychlé branky špatná práce obrany?
To ať si zhodnotí někdo jiný.

Ovlivnila mužstvo nějak zpráva o tom, že trenér Beránek u týmu po sezoně skončí?
To pro nás nebylo překvapení. Všichni jsme nějaké náznaky vnímali, každý fotbalista si dovede spočítat, že když nejsou výsledky a hra je špatná, tak se většinou odvolává trenér. I když pro hráče je to nepříjemné, protože na tom mají obrovský díl viny. Dalo se to čekat. Máme hodně ambiciózní majitele, kteří chtějí hrát poháry, ale přitom je to s námi už druhou sezonu po sobě špatné.

Měl jste vůbec ještě motivaci do posledního utkání nastoupit, když už o nic nešlo?
Samozřejmě! Hrát ligový zápas je přece něco jiného než jenom trénovat. Se svojí motivací problém rozhodně nemám.

Vnímají to tak všichni hráči?
Já myslím, že určitě.

Přemýšlíte nad tím, kdo váš tým převezme?
Vůbec. Nemám žádný tip ani přání. Tohle já vůbec neřeším.

Narazil jste na to, že Brno se potácí u dna tabulky už druhou sezonu po sobě. Máte vy sám ještě chuť pokračovat?
Určitě ano. Myslím, že ještě nejsem tak starý, abych s fotbalem skončil, a udělám všechno pro to, aby příští sezona byla konečně lepší než ty dvě poslední. Koneckonců mám ještě rok smlouvu. Ale když to dopadne tak, že moje výkony nebudou na Brno stačit, tak půjdu zkusit štěstí jinam. I kdybychom se třeba nějak nedomluvili, tak to pořád neznamená, že musím svoji kariéru ukončit.