Plzeň - Brno 2:3, nováček šokoval chybujícího favorita a je třetí

13.08.2012 11:34

Plzeň - Brno 2:3, nováček šokoval chybujícího favorita a je třetí

12. srpna 2012  19:06

V minulém ročníku skončili fotbalisté Brna na čtvrtém místě druhé ligy. Nyní jsou dokonce třetí, ale v nejvyšší soutěži. Pomohlo jim k tomu vítězství 3:2 na hřišti favorizované Plzně.

Plzeň po minulé remíze v Jihlavě klopýtla i s druhým nováčkem a v domácí lize zatím nenavazuje na suverénní výkony v Evropské lize. Brno má naopak ze tří zápasů sedm bodů a za Spartou a Jabloncem je jen vinou horšího skóre.

Přitom téměř vyprodané Štruncovy sady hnaly od úvodních minut Plzeň dopředu.

 

Hosté nechávali ve středu pole až příliš prostoru Horváthovi a ten ve třetí minutě připravil centrem z levé strany gólovou šanci Bakošovi. Jeho hlavičku ale skvěle chytil na brankové čáře brankář Doležal.

O tři minuty později se už rozjetí domácí radovali, když se po Horváthově standardce u vzdálenější tyče prosadil stoper Procházka.

Ve 12. minutě ovšem přišel šok pro domácí. Z první nebezpečné ofenzivní akce Brna po přesném centru Mezlíka z pravé strany vyrovnal hlavou obránce Pernica, který se prosadil už v prvním kole na Slovácku. Plzeň tak doma v ligovém utkání inkasovala po sedmi zápasech.

Ale favorit se rychle oklepal a tradiční kombinační hrou znovu převzal iniciativu. Nejprve těsně minul reprezentant Darida, na konci první půle se zblízka neprosadil Bakoš a selhal i Ďuriš. Úplně prázdnou bránu netrefil Fillo.

Recept na brankáře Doležala našel až pravý bek Rajtoral, který se krátce po poločase blýskl chytrým lobem.

Plzeň ovšem v euforii po získaném vedení přišla o koncentraci. Útočník Švancara ještě po krásném pasu Falla gól nedal. ale v 73. minutě vyrovnal aktivní Mezlík. Ten využil chybného postavení brankáře Bolka.

O dvě minuty později navíc domácí zaváhali v rozehrávce a z přečíslení tři na jednoho pohodlně dokonal obrat na 2:3 střídající Halaška.

Plzeň ve snaze o vyrovnání brzdila nervozita. Střídající Hora mířil v 84. minutě po přihrávce dalšího nového hráče Štípka hlavou nad a v nastaveném čase se nevedlo ani Ďurišovi.

Brno už cenný triumf uhájilo.

Zdroj: https://brno.idnes.cz/clanek.aspx?c=A120812_180257_fotbal_pes