Šéf Komety Zábranský: Z extraligy mi denně nabízejí pět hráčů

15.01.2010 18:07

Šéf Komety Zábranský: Z extraligy mi denně nabízejí pět hráčů

 

15. ledna 2010  14:00 idnes.cz

Krize? Tenhle strašák řádí ve všech špičkových českých klubech... Kromě hokejové Komety Brno. "Nás se zatím žádná krize nedotkla, ale je naivní si myslet, že se to nestane. Samozřejmě s tím počítáme a na příští sezonu budeme dělat opatření," prohlásil Libor Zábranský, který oddíl provinčního významu vytáhl mezi extraligové boháče. 

 

Šéf  KOMETY BRNO a zároveň pravý patriot BRNA - Libor Zábranský

Čím to, že ve všech špičkových klubech se hospodářský propad projevil a v Brně ne?
Je to zdravou ekonomikou firem, které nás podporují. Jsou schopny reagovat na finanční krizi. A taky je to díky dlouhodobé práci, kterou jsme tu za pět let odvedli. Nemáme podporu postavenou jen na pár partnerech, ale máme opravdu široký záběr.

Pomáhá hodně i divácký boom?
To bezpochyby. Je potřeba si uvědomit, že v Brně se narodilo dítě, které sem od roku 1953 vždycky patřilo. Naši partneři samozřejmě pozitivně vnímají, že je o nás tak obrovský divácký zájem.

Jak se projevuje podpora města?
Teď jsou třeba velmi výrazné dotace na mládež - roční rozpočet činí šestnáct milionů. V této oblasti je to pro nás obrovská úleva. Na druhou stranu si nedovedu představit, že bychom měli znovu platit za ledy pro mládež deset milionů ročně. A ještě k tomu jsme neměli šanci na sebe vydělat. My potřebujeme prostor vydělat si na činnost klubu a přitom jsme byli jediní v republice, kteří tu šanci neměli. (kvůli komplikované situaci okolo haly Rondo - pozn. red.)

Cítíte, že vás v českém hokejovém světě vnímají jako boháče?
Je to cítit hodně, protože momentálně není zase tolik klubů, které jsou schopny nakupovat hokejisty. Dostávám zhruba pět nabídek na hráče denně.

Skutečně?
Ano. To je ale dané i naším současným postavením v tabulce. Ty kluby, které mají nahráno a nemají úplně nejvyšší ambice, nás hodně zkouší.

Nejbohatší hokejové kluby v Česku


PODLE ROZPOČTU NA SEZONU 2009/2010

Sparta 165 000 000
Pardubice 147 000 000
Slavia 116 000 000
Brno 111 000 000
Budějovice 105 000 000

Pozn.: u Sparty a Budějovic jde o odhad po konzultaci s odborníky