Zbrojovka veze z Třince tři body

01.04.2012 20:16

Zbrojovka veze z Třince tři body

Skvělá jarní jízda Zbrojovky pokračuje. Brněnští fotbalisté dokázali zvítězit i v utkání 21. kola druhé ligy v Třinci 2:1 a připsali si už sedmou výhru v řadě.

Trenéři se museli už před zápasem vypořádat s absencemi Kolouška, Suse a Šímy, jehož na levém kraji obrany zastoupil stoper Petr Buchta, podobně jako v posledním duelu s Čáslaví.

Utkání mělo vyrovnaný průběh se šancemi na obou stranách. Zbrojovce pomohl gól do šatny, který vstřelil Švancara z pokutového kopu po ruce domácího stopera Kuděly. Po přestávce na chvíli převzali iniciativu domácí, kterým se podařilo i vyrovnat, ale závěr utkání už patřil Zbrojovce. Rozhodující branku vstřelil v 77. minutě Mezlík. Třinec už nedokázal najít gólovou odpověď, naopak vítězství hostů mohli ještě stvrdit Michna a po něm opět Mezlík.

"Vyrovnaný první poločas jsme vyhráli díky penaltě, ale po gólu jsme vstoupili do druhé půle trochu ležérně a nekoncentrovaně, za což nás soupeř potrestal. Po změnách v sestavě jsme se ale dostali zpátky do hry a nakonec rozhodli o výhře, navíc jsme měli i několik dalších dobrých šancí. Třinec byl každopádně kvalitním soupeřem a domnívám se, že diváci viděli velice dobrý zápas," zhodnotil utkání trenér Zbrojovky Petr Čuhel.

Další vítězství posune Zbrojovku patrně na šestou příčku tabulky po kompletním 21. kole. Další utkání sehrají brněnští fotbalisté v neděli 8. dubna na domácím hřišti v Srbské ulici, kde hostí od 15 hodin celek Vlašimi.
Zajímavé momenty

9. Tečovaná střela domácího Nekudy skončila vedle branky.
18. V další šanci hlavičkoval Nekuda nad břevno.
21. Švancarovu bombu s námahou vyrážel brankář Lipčák.
23. Sedláčkův pokus z trestného kopu minul o půl metru třineckou branku.
40. Doležal z voleje přestřelil branku.
43. V nadějné pozici se ocitl Maroši, ovšem hlavičkoval těsně vedle zbrojovácké brány.
45. Domácí Kuděla zahrál v pokutovém území rukou a z nařízené penalty otevřel skóre nekompromisní ranou pod břevno Petr Švancara - 0:1.
53. Špatně pokrytý Súkenník nedal Doležalovi šanci - 1:1.
71. Švancara kroutil rohový kop technicky přímo na branku, ale míč letěl nad horní tyč.
77. Po narážečce s Doležalem si za domácí obranu zaběhl Mezlík a střelou po zemi prostřelil Lipčáka - 1:2.
85. Pojistku mohl zařídit Michna, proti jeho tvrdé střele se blýskl třinecký gólman.

FK Fotbal Třinec - FC Zbrojovka Brno 1:2 (0:1)
Branky: 53. Súkenník - 45. Švancara (pok. kop), 77. Mezlík. ŽK: Nekuda, Lipčák - Pernica, Král, Sedláček. Rozhodčí: Ondráš - Pelikán, Santarius. Diváci: 626.
Třinec: Lipčák - Malíř, Kuděla, Hupka, Lisický (83. Surynek) - Súkenník, Matoušek (80. Gavlák), Maroši (72. Joukl), Ceplák, Eismann - Nekuda. Trenér Lubomír Luhový.
Zbrojovka: Doležal I - Pašek, Pernica, Šoljič, P. Buchta - Mezlík, Král (63. Simerský), Sedláček (57. Michna), Lutonský - Doležal II, Švancara (86. Chigou). Trenér Petr Čuhel.