Zbrojovka vyhrála, Opavě naložila čtyři góly

19.11.2011 21:10

Zbrojovka vyhrála, Opavě naložila čtyři góly

Opava, Brno - Fotbalistům Opavy očividně došel dech. V sobotu opět prohráli, navíc potřetí v řadě na domácím trávníku. Povedený vstup do sezony je tak zapomenut. Brno jim uštědřilo čtyřku, když těžilo z chyb opavské defenzivy.

 

Fotbalista Zbrojovky Švancara.

Autor: DENÍK/Lubomír Stehlík

První poločas moc zajímavých momentů nenabídl, dá se říci, že čistou gólovou šanci diváci v úvodní pětačtyřicetiminutovce neviděli. Tedy až na dva vstřelené góly z poslední minuty.

V 7. minutě hledal na hranici šestnáctky Halaška Schaffartzika, tomu ale míč v rozhodujícím okamžiku přeskočil nohu. O tři minuty později domácí zakombinovali na polovině Brna. Výsledkem byla nahrávka Hrabiny a střela Halašky nad bránu. V 15. minutě se snažil prostřelit vše, co stálo v cestě Mrázek, avšak Slezský FC z toho vytěžil jen rohový kop.

Brno poprvé vážněji zahrozilo ve 25. minutě. Švancara se vřítil do pokutového území, nahrál Doležalovi, který střílel nad. Pak se dvacet minut téměř nic nedělo. V poslední minutě fauloval v pokutovém území Mrázka Buchta a sudí Jílek nařídil penaltu, kterou Sedláček s přehledem proměnil.

Radost v ochozech ještě nestačila pořádně odeznít a bylo vyrovnáno. Domácí defenziva zaspala a Simerský vyrovnal.

Jako první měl práci ve druhém poločase domácí gólman Blaha, který musel krýt jedovatou střelu Tomečka. Ovšem minutu poté měli čistou gólovku domácí. Mrázek našel na malém vápně volného Halašku, jehož pokus vytáhl Doležal nad sebe. V 64. minutě zahrála Zbrojovka chytře standardní situaci. Koloušek centroval a nikým nekrytý Michal Sedláček poslal Jihomoravany do vedení. Domácí tuto situaci vůbec takticky nezvládli.

Opava poté zapnula na větší obrátky a chvílemi svého protivníka pořádně mačkala. Nebezpečně vypadaly střely Mrázka, Sedláčka i Wirtha, skóre se ale nezměnilo. Deset minut před koncem hlavičkoval na druhé straně Zbožínek a Opava měla štěstí, že následně Došek míč netrefil. V závěru vsadili Opavští vše na jednu kartu, ale vyrovnat se jim nepodařilo, naopak hosté dvěma slepenými góly Švancary a Tomečka upravili na konečných 1:4.

Slezský FC potřetí v řadě doma prohrál a fanoušci Opavy byli vytočeni na maximum.

„Jeli jsme do Opavy bodovat, to se nám podařilo,“ usmíval se kouč Zbrojovky Róbert Kafka. „Věděli jsme, že domácí mají výborné standardní situace, na které jsme byli dobře připraveni. Hráči po celé utkání plnili to, co měli, tedy až na jeden moment, kdy si Opava vytvořila čistou gólovku. Naše vítězství je zcela zasloužené,“ pokračoval Kafka.

„Škoda, že jsme do poločasu neudrželi vedení. Ve druhém jsme za nerozhodného stavu neproměnili jasnou tutovku, což považuji za zlomový moment,“ řekl opavský trenér Josef Mazura. „Brno nám pak dalo góly z brejků a zaslouženě vyhrálo,“ doplnil zklamaný kouč

 

Slezský FC Opava – Zbrojovka Brno 1:4 (1:1)

Branky: 45. L. Sedláček (penalta) – 45. Simerský, 64. M. Sedláček, 88. Švancara, 89. Tomeček. Rozhodčí: Jílek – Urban, Dobrovolný. Žluté karty: Riška - Hromek. Diváci: 2023.

Opava: Blaha – Riška, Cigánek (83. Neubert), Formánek, Hrabina – Partyš, Sedláček, Wirth (83. Binar), Schaffartzik – Mrázek, Halaška. Trenér Josef Mazura
Brno: Doležal - Pašek, Simerský, Zbožínek, Buchta – Tomeček, Koloušek, M. Sedláček, Hromek – Doležal II (72. Došek), Švancara. Trenér Róbert Kafka